1. Nieuws

  Nieuwsoverzicht

  Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


  Hoe help je je werknemers te stoppen met roken?

  Vanaf 1 oktober is het weer zover: Stoptober. Elk jaar doen tienduizenden mensen mee aan dit Nationale stopmoment met het doel om blijvend te stoppen met roken. Samen stoppen blijkt veel effectiever dan individuele pogingen. Nederland telt zo’n 3 miljoen rokers, van wie een derde elk jaar minstens één keer probeert om ervan af te komen. Hoe kun je je rokende werknemers helpen te stoppen? En waarom zou je dat als werkgever willen?

  Waarom wordt werkgeluk steeds belangrijker?

  Nederland staat al jaren in de top 5 van de gelukkigste landen ter wereld. Zelfs tijdens de lockdowns beoordeelden we ons leven met gemiddeld een 7,4. Qua werkgeluk scoren we ook niet slecht: dit cijfert schommelt al jaren rond de 7,2. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat doet het ertoe?

  Fris aan het werk met behoud vakantiegevoel

  In de zomermaanden trekken we massaal de werkdeur achter ons dicht om thuis, in eigen land of waar ook ter wereld even op te laden. Luierend of bergbeklimmend, cultuurhappend of feestend. Eenmaal terug is dat heerlijke ontspannen vakantiegevoel vaak na een paar weken werken weer helemaal verdwenen, als het niet eerder is. Hoe houd je de vakantieblues op afstand?

  Jurisprudentie: wat houdt een ‘redelijk voorschrift’ in?

  Tijdens ziekte heeft een werknemer recht op loon. Dat recht verliest de werknemer wanneer hij niet meewerkt aan een 'redelijk voorschrift'. De werkgever kan dan, na een waarschuwing, de loonbetaling stopzetten. Maar wat is nu precies een redelijk voorschrift?

  Aanzegging tijdelijk contract, werknemer meldt zich ziek. Wat kun je doen?

  Per 1 januari 2015 geldt binnen het arbeidsrecht de aanzegverplichting. Eén maand voor afloop van een tijdelijk contract van 6 maanden of langer moet de werkgever aan de werknemer laten weten of hij het contract wil verlengen of niet. Het komt regelmatig voor dat een werknemer te horen krijgt dat het contract niet wordt verlengd en zich vervolgens ziek meldt. De veronderstelling is al snel dat de ziekmelding met de aanzegging te maken heeft. Immers was er voor de aanzegging niets aan de hand en kon de werknemer gewoon werken. Wat kun je als werkgever doen?

  Nog meer nieuws

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en
  blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom
  (preventieve) arbozaken voor een gezond en vitaal bedrijf.

  Inschrijven

  Archief nieuwsbrieven