1. Arbeidsomstandighedenspreekuur

    Arbeidsomstandighedenspreekuur

    Van jou als medewerker wordt verwacht dat je je actief opstelt als het gaat om ontwikkeling, scholing, mobiliteit en ook gezondheid. Daarbij past het recht om bij gezondheidsklachten die met werk te maken hebben, een bedrijfsarts te raadplegen tijdens het arbeidsomstandighedenspreekuur. Tijdens deze afspraak kun je vragen stellen over veiligheid, gezondheid en welzijn van jou als medewerker in relatie tot jouw werkzaamheden. Zo nodig stelt de bedrijfsarts vervolgacties voor. Denk bijvoorbeeld aan een werkplekonderzoek door een arbeidshygiƫnist of ergonoom of begeleiding door een bedrijfsmaatschappelijk werker of GZ psycholoog.

    Kan mijn werkgever dit arbeidsomstandigheden spreekuur ook voor mij als medewerker inplannen?

    Vanuit goed werkgeverschap kan het voorkomen dat een leidinggevende het initiatief wil nemen om een medewerker preventief op te laten roepen bij de bedrijfsarts. Bijvoorbeeld als er sprake is van frequent verzuim of een chronische aandoening waarover men advies wil. Alleen als jij als medewerker daarmee akkoord gaat, kan je zelf een afspraak voor een arbeidsomstandigheden spreekuur inplannen. 

    Jouw werkgever kan dus het initiatief nemen, het is echter aan jou als medewerker om hier wel of geen gebruik van te maken. Vanuit privacy oogpunt delen we niet met de werkgever wanneer dit spreekuur plaatsvindt en alleen jij als medewerker ontvangt een terugkoppeling van dit spreekuur. Je kunt natuurlijk wel een geheel eigen afweging maken om de rapportage met je werkgever te delen. Waar ons dat wenselijk lijkt, zullen we dat ook in de rapportage adviseren. 

    Je kunt zelf de afspraak inplannen voor het arbeidsomstandigheden spreekuur inplannen via het medisch secretariaat.

    Het medisch secretariaat is telefonisch bereikbaar op: 085-2731040.