1. RI&E 2.0 nader bekeken - 13-6-2022

  RI&E 2.0 nader bekeken

  De RI&E-toets wordt aangescherpt. Deze wijziging moet leiden tot een hogere kwaliteit van de RI&E. En een hogere kwaliteit van de verbetermaatregelen om de risico’s op te heffen of zoveel mogelijk te beperken. En daarmee tot een gezondere en meer veilige werkomgeving. En dat is waar het uiteindelijk om draait.

  De wijzigingen richten zich op de RI&E-toets en de deskundige die de toetsing uit mag voeren. De risico’s in jouw bedrijf bepalen welke kerndeskundige de RI&E moet toetsen. Dat kunnen ook 2 of zelfs 3 kerndeskundigen zijn. 

  Nieuw is ook het kader om te toetsen of de RI&E volledig, betrouwbaar en actueel is en voor het advies over de RI&E en het plan van aanpak.
  Als je dit bij de uitvoering van de RI&E betrekt, verhoog je de kwaliteit van de RI&E. Bovendien is de kans groter dat de RI&E-toets soepel verloopt.

  Extra cursusinformatie

  Prijs: 278,50 euro
  Inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, certificaat

  Programma

  • RI&E toets: achtergrond en wijzigingen
  • Wat is de systeemtoets en wat betekent dit voor mijn RI&E?
  • Wat houdt de scopetoets in en hoe ziet dat er voor mijn organisatie uit?
  • Kijk naar jouw RI&E zoals de toetser dit doet

  De workshop is praktijkgericht en wordt gegeven door Wendel Post. Met 25 jaar ervaring in het uitvoeren en toetsen van de RI&E onderbouwt zij haar verhaal met allerlei praktische voorbeelden. 

  Maximum aantal deelnemers 12, minimum aantal deelnemers 6.
  Na de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

  Voor wie?

  De training is bedoeld voor preventiemedewerkers, arbocoördinatoren en andere medewerkers die de RI&E uitvoeren voor hun organisatie. 
  Ervaring met het daadwerkelijk uitvoeren van de RI&E is een pré, maar niet vereist. Wel vragen we je om de RI&E van jouw bedrijf tijdens de workshop (digitaal) bij de hand te hebben.

  Meer informatie

  Wil je meer weten bekijk dan onze uitgebreide leaflet.

  Belangstelling?

  Meld je dan aan via de button boven- of onderaan deze pagina. Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.
  Voor informatie of vragen over deze training neem je contact op met trainingen@arbounie.nl
   

  Deel deze pagina

  Terug naar overzicht

  Event informatie

  • 13 juni 2022 - 13:30 - 16:30
  • Arbo Unie Nieuwegein, Nevelgaarde 42
  • Training