Vitaliteit

Vitale werknemers presteren beter!

Doe mee met Steptember!

Gemiddeld zet een kantoormedewerker slechts 3.000 stappen per dag. Terwijl ieder mens minstens 10.000 stappen per dag zou moeten zetten om gezond en fit te blijven. 

In de maand september bieden we je de kans om flink in beweging te komen. Doe in teamverband mee met Steptember, de fondsenwervende gezondheidsactie georganiseerd door de BOSK (de vereniging van mensen met een lichamelijke handicap), ten bate van mensen met cerebrale parese.

Tijdens Steptember vormen medewerkers teams van vier personen met als doel minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Elke deelnemer draagt een stappenteller om dit nauwgezet te monitoren. Ook worden er voedings- en andere gezondheidstips aangereikt, om het totale bewustzijn over je gezondheid en conditie te stimuleren. Deel nemen kost slechts 60 euro voor een team van 4 personen!

Voor mensen met cerebrale parese
Kom tijdens Steptember niet alleen in beweging voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Door mee te doen maak je het verschil in de kwaliteit van leven van mensen met cerebrale parese. Voor mensen zonder lichamelijke beperking is het prima haalbaar om 10.000 stappen te zetten, maar voor iemand met cerebrale parese is dit echt heel hard werken, als het überhaupt haalbaar is.

Cerebrale parese is een hersenbeschadiging opgelopen vóór of tijdens de geboorte, of in het eerste levensjaar en is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. Eén op de vierhonderd baby’s wordt met cerebrale parese geboren. Alle inkomsten uit deze actie komen ten goede aan onderzoek naar en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese.

Meer informatie: www.steptember.nl.