Over verzuim

Wij begeleiden je medewerker van ziekmelding tot re-integratie

Over verzuim

Wij zijn een tikkeltje eigenwijs, wij geloven namelijk niet in de traditionele aanpak van de gemiddelde arbodienst. Onze MKB-mentaliteit staat garant voor snelheid en duidelijkheid. Als dochtermaatschappij van Arbo Unie zijn wij een full-service gecertificeerde arbodienstverlener met een eigentijdse kijk op verzuim. Verzuim dat in de eerste 2 jaar, maar ook daarna nog onze aandacht heeft! Wij snappen wat verzuim aan kosten en ongemak voor de werkgever met zich meebrengt en overzien wat de gevolgen kunnen zijn voor de medewerker.

Zodra een van jouw medewerkers ziek wordt, krijg je te maken met verschillende wettelijke regels. Regels die een investering in tijd vergen, maar ook financiële risico’s met zich meebrengen. Wij bieden een compleet pakket op het gebied van verzuim en re-integratie waarbij je zeker weet dat je aan de eisen van de Wet Verbetering Poortwachter voldoet. De dienstverlening wordt uitgevoerd door een vast team van goed opgeleide professionals met ervaring in jouw branche die samen met jou de arbeidsproductiviteit in jouw bedrijf verhogen en de verzuimschadelast van jou en je medewerker beperken.

Wij werken met een casemanagementmodel. Meer aandacht voor de klant, snelle en goede communicatie, ontzorgen en gericht op permanente reductie van verzuimkosten (schadelastbeperking) voor zowel de werkgever als de werknemer en verhoging van de arbeidsproductiviteit van de werknemer. De casemanager is jouw vaste contactpersoon en werkt als jouw verlengde arm. Door zijn kennis van de financiële risico's en verhaalsmogelijkheden (o.a. vergoedingen door verzekeraars, subsidies) is de casemanager in staat om jouw schadelast tot een minimum te beperken.

Door de goed geschoolde niet medische (register) casemanagers ligt onze focus primair op de doorloop van verzuim binnen bedrijven. De nadruk ligt op het proces van terugkeer op de werkvloer en niet op de inhoud. Een professional, als adviseur in de 2e lijn, wordt alleen ingezet indien er een medische beoordeling noodzakelijk is. Logisch als je weet dat cijfers uitwijzen dat ruim 67% van het verzuim geen medische oorzaak heeft. Wij richten ons op de duurzame inzetbaarheid en schadelastbeperking.

Met ruim 35 spreekuur en keuringslocaties, de goed bereikbare casemanager in jouw regio en expertise op het gebied van arbeidsrisico’s binnen jouw branche, ondersteunen en adviseren we je graag in het bereiken en bewaken van jouw doelen. Ondersteund door goede systemen op het gebied van verzuimbegeleiding en interventies realiseren wij optimale informatie op zowel decentraal als centraal niveau. 

Gezonde werkende mensen, dat is waar wij voor staan!

In ondertsaande video zie je hoe mkbasics.nl kijkt naar het begeleiden bij verzuim.