Online workshops

Onze interactieve, online workshops inspireren medewerkers om vanuit eigen kracht in beweging te komen. Komende periode bieden wij de workshops Werk-privé balans, Slaap, Thuis werken is topsport, mindfulness en Sterk in het werk (beeldschermwerk) online aan. De online workshops zijn via Microsoft Teams te volgen.

Slaap
Voldoende slaap is belangrijk voor rust en herstel, om de accu weer op te laden en om energiek te werken. Juist in deze steeds veranderende en onzekere tijd door corona is slaap nog belangrijke dan ooit zodat je grip behoudt, weerbaar blijft én een optimale weerstand opbouwt.

Goed slapen kun je leren. Tijdens de online workshop gaan we in op het slaap- en waakritme, het effect van voeding op slaap en slaap-strategieën. De deelnemers worden zich bewust van hun eigen slaap- en waakpatroon, de mogelijke verbeteringen hierin en krijgen handige tips en tricks waar ze direct mee aan de slag kunnen om meer energie te krijgen.

Thuiswerken is topsport
Veranderingen, onzekerheid en werkdruk zijn uitdagingen waar we tijdens de coronapandemie mee te maken krijgen. In een nieuwe werkomgeving met misschien meerdere huisgenoten, beperkte middelen en een hoge werkdruk kost het meer energie en inzet om alles in balans te houden. Er wordt een beroep gedaan op onze mentale weerbaarheid en veerkracht.

Hoe doen topsporters dat? Zij zijn gewend om met veranderingen, uitdagingen en hoge verwachtingen om te gaan. Wat kunnen we hiervan leren? Tijdens deze inspirerende workshop / webinar wordt duidelijk welke mentale aspecten ons helpen omgaan met veranderingen, verwachtingen, teleurstellingen en nieuwe uitdagingen. Met voorbeelden uit de topsport wordt de relatie tussen topsport en (thuis)werken weergeven. De medewerkers ervaren dat aspecten als leiderschap, mindset, motivatie, focus en energie nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Ze krijgen handvatten en inspiratie om nu en in de toekomst met plezier en energie te blijven presteren.

Balans werk-privé
Balans houden tussen werk en privé én daarnaast nog tijd voor jezelf reserveren is altijd al een uitdaging geweest. Tijdens deze corona crisis zien we dat de uitdaging alleen maar groter wordt: omstandigheden veranderen voortdurend, werk en privé raken door het thuis werken meer in elkaar vervlochten en afleiding om je gedachten even te verzetten is er minimaal.

In deze online workshop krijgen de deelnemers concrete inzichten en tools aangereikt om direct in hun eigen situatie en in de huidige bijzondere omstandigheden toe te passen. Als resultaat weten de deelnemers wat zij kunnen doen voor een goede balans tussen werk en privé en ik. Heel belangrijk in deze corona tijd, maar zeker ook erna.

Mindfulness
We werken massaal vanuit huis, waardoor schermtijd toeneemt en we veel moeten schakelen tussen werk en thuis. Hierdoor staan we voortdurend aan en komen we weinig toe aan echte rust en ontspanning. Een mooi moment om aan de slag te gaan met mindfulness.

De basis principes van mindfulness zijn goed te integreren in het dagelijkse leven en werk. In deze korte energieke online workshop maakt de medewerker kennis met de principes van mindfulness en hoe dit toe te passen is in het dagelijks leven. Het resultaat van deze online workshop is: meer rust en aandacht en een betere balans in schermtijd en actieve rust en ontspanning. In deze corona tijd, maar ook voor daarna.

Blue Zones
Er zijn plekken waar mensen langer, gelukkiger én gezonder leven. Dit zijn de Blue Zones. De Blue Zones hebben leefstijl kenmerken die met elkaar overeen komen.

Zijn deze mensen nu minder vatbaar voor een virus zoals het Corona virus? Wat kunnen we van ze leren en hoe gaan zij om met een dergelijke pandemie? Tijdens deze online workshop laten we de medewerker middels interactieve oefeningen kennis maken met de kenmerken van de Blue Zones. Met toepasbare tips kan de medewerker thuis aan de slag met een praktische vertaling van de Blue Zones in zijn of haar eigen leven.

Wil je meer informatie over de Online workshops? Vul dan onderstaand formulier in.

Bij het uitvoeren van de Online workshops maken wij gebruik van de diensten van bedrijfsonderdeel BeLife. Offerte/facturatie geschiedt ook via hen.