Monitor Vitale beroepen

Voorkom mentale overbelasting van je cruciale medewerkers

Verschillende medewerkers staan onder druk. Dit kunnen de cruciale beroepen zijn zoals geformuleerd door de Rijksoverheid, maar ook beroepen die zich bezig houden met vitale processen binnen organisaties. Van zorgprofessionals die extra diensten draaien tot communicatieprofessionals die collega’s, klanten en relaties informeren over de impact van de crisis op de dienstverlening, van managers die hun team op afstand aansturen tot HR-adviseurs die overspoeld worden met vragen van medewerkers die zich zorgen maken over hun baan. Al deze professionals hebben te maken met extra werkdruk. Op adrenaline houd je die overbelasting best een tijdje vol, maar daar komt een einde aan. Wil je dat moment niet afwachten, dan doe je er als werkgever verstandig aan deze cruciale medewerkers in de gaten te houden. 

Om je daarbij te helpen, heeft Arbo Unie de Monitor Vitale Beroepen ontwikkeld. De monitor geeft handvatten om als team het gesprek met elkaar aan te gaan. En medewerkers kunnen in een persoonlijk gesprek gerichte adviezen krijgen over hoe ze meer grip op hun situatie krijgen.

Resultaat? Inzicht in de mentale veerkracht en behoeften van je medewerkers in cruciale posities.

Wil je meer informatie over de Monitor Vitale beroepen? Vul dan onderstaand formuler in.

Bij het uitvoeren van de Monitor Vitale beroepen maken wij gebruik van de diensten van onze moederorganisatie Arbo Unie. Offerte/facturatie geschiedt ook via hen.