Verzekeren

Optimaliseren & uitnutten van verzekeringsmogelijkheden.

Eigenrisicodrager WGA

Als u niets anders geregeld heeft betaalt u als werkgever een standaard premie aan de belastingdienst voor de Ziektewet en WGA. U kunt ervoor kiezen om voor (een van) beiden eigenrisicodrager te worden. Zowel voor de Ziektewet alsook voor de WGA.

Indien u eigenrisicodrager wordt voor de WGA bent u verplicht zich te verzekeren. Indien u eigenrisicodrager wordt voor de Ziektewet mag u het risico herverzekeren. Instroom in zowel de WIA alsook de Ziektewet heeft gevolgen voor de toerekening van de (gedifferentieerde) premie voor werkgever met meer dan 10 werknemers. Daaronder adviseren wij u om geen eigenrisicodrager te worden. Zie www.mkbasics.nl/nieuws/read/122/kleine-werkgever-beter-af-bij-het-uwv opnemen

Wilt u weten wat het voor u betekent om eigenrisicodrager te worden, dan helpen onze register casemanagers, specialisten in sociale zekerheid, u graag de voor en nadelen in kaart te brengen. Samen met u analyseren ze de risico's binnen uw onderneming om vervolgens de impact van eigenrisicodragerschap te bespreken.