Verbanen

Voor een baan die matcht met je gezondheid en talenten

Conflictbemiddeling

Los het conflict op

Probleem
Het kan op de werkvloer helaas op heel veel manieren fout gaan. Of dit nu vanuit ziekte, conflict of samenwerking komt, het resultaat is altijd hetzelfde: u zit met een probleem dat drukt op de werksfeer en het bedrijf. U kunt het vervolg uittekenen: als de situatie niet adequaat wordt opgelost, meldt de werknemer zich ziek, komen er advocaat-brieven op de mat en rijzen de kosten de pan uit. Al die tijd kost het energie die niet in het bedrijf gestopt kan worden.

Oplossing
Mediation levert een snellere en goedkopere oplossing. Samen met werkgever en werknemer worden afspraken gemaakt en op papier gezet over hoe nu door te gaan (werkhervatting) of uit elkaar te gaan (exit-mediation). Dit lukt in 90% van de Mediations: in 40% worden duurzame afspraken gemaakt over de toekomst van de werkrelatie, in 50% wordt de arbeidsovereenkomst rechtsgeldig en in goede overeenstemming beëindigd. In slechts 10% lukt het niet om tot overeenstemming te komen.

Wet verbetering Poortwachter
Door inzet van mediation voldoet u aan de eisen die ten behoeve van re-integratie in de Wet Verbetering Poortwachter aan u als werkgever bij een conflict met een werknemer gesteld worden, ook wanneer alleen de werknemer dit zo ervaart.

Procedure
De mediations worden uitgevoerd door Result Mediation Centre. De mediators van Result Mediation Centre zijn ervaren NMI registermediators (zij doen 1200 mediations per jaar) en gespecialiseerd in arbeidsmediations. Wanneer u besluit het probleem op te lossen met behulp mediation neemt de mediator binnen 2 dagen contact met u op om te bespreken hoe de situatie het best is aan te pakken. De eerste afspraak vindt binnen een week plaats. 90 % van de mediations wordt in gemiddeld 6 weken afgerond. 

Downloads