Verbanen

De juiste man op de juiste plek; in- of extern

Verbanen

We werken steeds langer door. Zeker in fysiek of psychisch zware beroepen blijkt dat niet voor iedereen even makkelijk. Hoe help je jouw medewerkers om hun inzetbaarheid goed en langdurig op peil te houden in een omgeving die steeds nieuwe eisen stelt aan kennis en ervaring? Hoe zorg je ervoor dat er voor medewerkers een alternatief is, als er een reëel risico is dat ze hun huidige functie niet kunnen volhouden? Soms worden medewerkers ziek en kunnen zij de eigen functie definitief niet meer uitvoeren. Wat als er dan ook geen mogelijkheid is om hem of haar elders in de organisatie te plaatsen? Hoe zit dat in jouw organisatie? Het antwoord is: Verbanen.
 
De beste voorbereiding op verandering
Om te voorkomen dat medewerkers vastlopen, ziek worden en uiteindelijk hun baan moeten opgeven, is het belangrijk dat je tijdig handelt. Ook om ongewenste financiële gevolgen te voorkomen. Verbanen onderzoekt samen met je werknemer zorgvuldig welke mogelijkheden er zijn om op lange termijn met plezier aan het werk te kunnen blijven. In een huidige (aangepaste) functie, elders in de organisatie of daarbuiten. Verbanen is het antwoord op de slecht presterende outplacement & re-integratiebureaus.

Begeleiding van baan naar duurzame inkomenszekerheid
Wij ondersteunen de medewerker bij de zoektocht naar een andere functie en veel belangrijker: wij helpen hem of haar aan inkomenszekerheid en werkplezier. We gaan voor een perfecte match: op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook – en dat is uniek – op gezondheid. Wat de medewerker kan staat centraal; wij begeleiden de zoektocht op een eerlijke, transparante en persoonlijke manier en geven de medewerker handvatten om de juiste expertise op te doen. Verbanen werkt met een multidisciplinair team dat bestaat uit een Verbanencoach, Bedrijfsarts, Arbeidsdeskundige, GZ Psycholoog en een Jobcoach Verbanen.
 
Van werk naar werk in vijf fases
Het begeleidingstraject van Verbanen duurt enkele weken, zeven of tien maanden. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van je medewerker en de afspraken die we met je maken. Daarbij toetsen we voortdurend, samen met jou en jouw medewerker, of de ingezette route de kortste en beste weg is naar een nieuwe baan en sturen bij waar nodig. 
 
Intensieve, persoonlijke begeleiding
Verbanen is mensenwerk, dus wij bieden een intensieve en persoonlijke aanpak. Bij Verbanen krijgt je medewerker een persoonlijke begeleider: de Verbanencoach. Hij ondersteunt en begeleidt je medewerker in het gehele traject. Vanaf het eerste contact totdat je medewerker helemaal op z’n plek zit in een nieuwe baan. Daarnaast is hij ook voor jou als werkgever je vaste contactpersoon.

Meer weten?
Meer informatie is te vinden op www.verbanen.nl of laat hieronder je gegevens achter en een Verbanencoach neemt contact met je op!