Week van de werkstress

Ruim een op de acht werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt daarom van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week.

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan.

Week van de Werkstress 
De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. Tijdens de week komen verschillende thema’s rondom werkstress aan bod. Voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op: Check Je Werkstress Week.

Investeren in Mentale Veerkracht loont
Voorkomen is beter dan genezen. Dat betekent dat investeren in mentale veerkracht van je medewerkers loont. Want door versterking van de veerkracht vergroot je het werkvermogen en voorkom je uitval. Wij ondersteunen u graag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Doll of Esther Schaaders via 085-2731000 of sales@mkbasics.nl


Geschreven door: Rik Nijkamp