Week van de werkstress

In elke branche zorgt werkstress voor afnemende productiviteit, verzuim en hoge extra kosten. Meer dan een miljoen mensen (1 op de 7 werknemers) lopen jaarlijks het risico op werk gerelateerde psychische ziektes zoals bijvoorbeeld een burn-out. Dat kan veel verschillende oorzaken hebben en zich uiten in symptomen als piekeren, slecht slapen en energiegebrek. Deze problemen kunnen vaak voorkomen worden als de mensen er eerder over gesproken hadden met hun directe omgeving, thuis en op de werkvloer. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken en het werkplezier te vergroten. 

BeLife (dochter van Arbo Unie) is een landelijk werkend advies- en interventiebedrijf op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Zij staan niet alleen in de week van 12 tot 15 november stil bij werkstress, maar het hele jaar door. Zij vinden namelijk dat je niet maar 1 week per jaar over werkstress moet nadenken, maar dat dit het hele jaar door als een belangrijk punt op de agenda moet staan. Daarom staan zij niet alleen tijdens de week van de werkstress, maar ook op elk ander moment gedurende het jaar voor je klaar. Zij helpen je, door het geven van interessante workshops, om jouw medewerkers voor werkstress te behoeden.

Maak werkstress bespreekbaar in je bedrijf, vergroot het werkplezier middels interactieve workshops en ga aan de slag met o.a. persoonlijk leiderschap, mentale veerkracht en/of werk-privé balans. 

Bekijk hier het workshopaanbod van BeLife.