Vergroot de mentale veerkracht van medewerkers

De arbeidsmarkt van nu vraagt om werknemers die zelfredzaam zijn, mee kunnen bewegen en daarbij hun eigen grenzen bewaken. Hoe groter de mentale veerkracht, hoe makkelijker ze om kunnen gaan met veranderingen op het werk en in hun leven. En daar worden ook organisaties beter van. Die mentale veerkracht is op allerlei manieren positief te beïnvloeden.

“Ook teams die topfit zijn, doen er goed aan hun mentale veerkracht op peil te houden, vertelt Rob de Leeuw, manager. Ik vergelijk het altijd met topsport. Al heb je de beste spelers ter wereld en zijn ze allemaal in topconditie, als ze geen goed team vormen, moeten ze toch nog met het eerste vliegtuig naar huis. Zoals het Spaanse voetbalteam overkwam op het WK. Met de juiste coaching en vormen van teambuilding smeed je er ook echt een eenheid mee die fantastische prestaties levert. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Nederlandse hockeydames. Op de werkvloer is het net zo: met gericht Prestatiemanagement vergroot je zelfs de mentale weerbaarheid van de beste teams en gaan die nog betere resultaten neerzetten.”

Batterij opladen
Werken aan mentale veerkracht helpt medewerkers ook om weer op krachten te komen. De Leeuw: “In organisaties is er vaak ook een groep medewerkers die weliswaar geen klachten heeft, maar wel risico loopt als je niks doet. Die groep is gebaat bij Gezondheidsmanagement. Denk aan persoonlijke trainingen in mentale veerkracht of een vitaliteitscoach die ze helpt gezonder te leven. En ook leidinggevenden en teams kunnen getraind worden om signalen van verminderde veerkracht tijdig te herkennen en zo ernstige klachten te helpen voorkomen. Dan zijn er ten slotte nog de medewerkers die al klachten ervaren, en die misschien zelfs al verzuimen. Zij kunnen veel profijt hebben van psychologische hulp of mental coaching om hun batterij weer op te laden.”

Meer weten?
Esther of Claudia helpen u graag verder! Zij zijn bereikbaar via sales@mkbasics.nl en op 085-2731012.

Geschreven door: www.mkbasics.nl