Vacature : Medewerker MKB helpdesk

Medewerker MKB helpdesk
Standplaats: Rotterdam
Vakgebied: ondersteuning
Uren: 32-36

Wil jij Medewerker Helpdesk worden bij de beste schadelastbeperker van Nederland? Ben jij de medewerker die toegevoegde waarde biedt in het primaire proces voor klantontwikkeling, klantbehoud, klanttevredenheid? Stop dan met zoeken en reageer op deze vacature!

Je talenten en werkzaamheden
Als medewerker MKB helpdesk ben je hét operationeel aanspreekpunt voor de klant en klantgerelateerde zaken. Je ondersteunt de levering binnen mkbasics.nl zodanig dat commerciële doelstellingen op het gebied van klantbehoud, klantontwikkeling, klanttevredenheid alsook de voortgang van het primaire proces optimaal ondersteund worden. Daarnaast ben je dagelijks aanspreekpunt voor alle commerciële vragen m.b.t. klanten ter ondersteuning van de voortgang van het primair proces. Je voert de werkzaamheden uit binnen vastgestelde werkafspraken en vastgestelde landelijke- en mkbasics.nl kaders, werkmethodes en planningen. Je coördineert en verzamelt alle commerciële klant-, plannings- en contractinformatie voor mkbasics.nl. Binnen de gemaakte afspraken en vastgestelde deadlines deel je zelf de tijd in. In overleg met manager Sales en de betrokken Managers bepaal je de aanpak van het werk. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen en verbeteren van landelijke uniforme werkprocessen. Vrije toegang tot vertrouwelijke informatie en bedrijfsgegevens vereist in hoge mate geheimhouding van je. 

Kennis en ervaring
Je beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau en een gedegen kennis van en ervaring met commerciële processen en bij voorkeur van Arbo-dienstverlening. Daarnaast heb je aantoonbare kennis van en ervaring met klantcontacten en met projectondersteuning. Administratieve / logistieke ondersteuning is voor jouw een tweede natuur. Jouw (mondeling en schriftelijk) commercieel schriftelijk taalgebruik is uitstekend. Daarnaast vinden we communicatief vaardig zijn en daadkrachtig kunnen reageren op de diverse vragen en onderhouden van klantcontacten belangrijk. Tevens heb je kennis en ervaring met het onderhouden van- en werken met database- en andere geautomatiseerde systemen. 

Wie zijn wij?
Mkbasics.nl is dé arbodienst voor ondernemend Nederland. Wij zijn een tikkeltje eigenwijs, wij geloven namelijk niet in de traditionele aanpak van de gemiddelde arbodienst. We hebben een eigentijdse kijk op verzuim en onze mkb mentaliteit staat garant voor snelheid & duidelijkheid.

Wat bieden wij?
Je gaat aan de slag in een organisatie in verandering en krijgt de kans, de ruimte en de vrijheid om mede vorm te geven aan mkbasics.nl nieuwe stijl. 

Reageer
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Emmeke Jansen, Senior P&O Adviseur : 06-5250 1283.

Reageren kan tot uiterlijk 11 september 2014 , naar p&o@arbounie.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Geschreven door: P&O Arbounie