Stoptober 2019, doe je mee?

Stoptober: samen met anderen 28 dagen stoppen met roken. De afgelopen jaren hebben er ruim 275.000 mensen deelgenomen aan Stoptober. Doe jij dit jaar ook mee?

Op 1 oktober begint de 28-dagen-niet-roken-reis. Samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf. Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!

Stoptober heeft er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Als je de Stoptober app download, krijg je elke dag berichten en tips om het niet roken vol te houden. Ook bevat de app een community-functie. Hier kunnen deelnemers elkaar ondersteunen en stimuleren. Ook kun je op steun rekenen via de social media kanalen van Stoptober, in het gratis Stoptober magazine, in het Stoptopberhuis en op Stoptober.tv

Effectiviteit Stoptober
In 2016 heeft de afdeling sociale geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam uitgebreid onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Stoptober. En wat blijkt; Stoptober werkt! 70% van de Stoptober deelnemers heeft Stoptober volgehouden. Ongeveer de helft is zelfs na 3 maanden nog gestopt met roken. Dit percentage is vele malen hoger dan het resultaat van een gewone stoppoging.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat deelnemers grote steun ervaren door de hulp vanuit de Stoptober app (38%), het samen stoppen met roken (37%) de steun van andere stoppers (38%). Tevens is het belangrijk voor de deelnemers dat er een tijdsaanduiding is (30%). De start staat gepland op 1 oktober en de stoppoging duurt 28 dagen.

Inschrijven
Schrijf je hier in voor Stoptober.

Mkbasics.nl wenst alle (s)toppers heel veel succes!