Optimaal presteren op de ijzers!

Ook deze winter zal er opnieuw een spetterend schaatsteam voor mkbasics.nl aan de start staan in het landelijke marathonpeloton. De laatste jaren won het team meerdere grote wedstrijden en bij herhaling de titel ‘meest aanvallende team’. Dit jaar komen de dames in de herkenbare rode schaatspakken met twee nieuwe gezichten op het ijs.

Nicky van Leeuwen komt over van het challenge team, waarvoor Nicky vorig jaar enkele marathons heeft gereden. Zij zal zich dit seizoen alle marathons rijden. Daarnaast rijdt Nicky ook enkele langebaanwedstrijden. Met een goed team om haar heen kan ze zichzelf verder ontwikkelen.

Dit jaar heeft het team ook een internationaal tintje gekregen. Eva Lagrange komt uit Zweden en is dit jaar het 2e nieuwe gezicht bij mkbasics.nl. Eva heeft voorgaande jaren in Zweden menig wedstrijd gewonnen, zowel marathon als langebaan en was vorig seizoen ook actief bij het EK-allround. Eva wil zich in Nederland als schaatsster verder ontwikkelen. Ze zal zowel marathons als langebaan gaan rijden en zal in Januari waarschijnlijk ook meedoen aan de Europese Allround Kampioenschappen.

Naast deze twee nieuwe dames zijn er natuurlijk ook de bekende gezichten, beiden gaan hun 4e seizoen in het mkbasics.nl rood rijden.

Elma de Vries is tot nu toe ieder seizoen goed geweest voor één of meerdere overwinningen en is de meest ervaren dame in het team. Komend seizoen zal Elma ook weer meestrijden voor eremetaal en daarnaast kan ze haar ervaring overdragen op de nieuwe meiden.

Tot slot hebben we Iris van der Stelt  die zich nog één jaar kan richten op het jongeren klassement. Vorig jaar eindigde Iris op een 2e plek bij de alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee en kreeg daarvoor de Willem Poelstra trofee uitgereikt als veel belovend talent op natuurijs. Hopelijk krijgen we een mooie winter in Nederland!

Zolang het natuurijs uitblijft in Nederland zullen de dames hun strijdlust laten zien op de kunstijsbanen in Nederland. Deze wedstrijden bieden altijd veel spektakel en zijn goed te volgen vanaf de zijkant van de baan. Dus kom ons aanmoedigen! De kalender & uitslagen staan op  www.schaatspeloton.nl/uitslagen.  Daarnaast schrijft een van de dames na de wedstrijd een verslag op www.schaatsmeiden.nl

Wij staan in ieder geval te trappelen om van start te gaan!

Jack de Rijke Trainer
ploegleider schaatsteam mkbasics.nl