Nieuw elan binnen je werk

In deze economisch moeilijke tijden worden er heel wat reorganisaties doorgevoerd. Hierbij vertrekken collega’s vrijwillig of gedwongen bij de organisatie. Dat dit voor hen moeilijk is, snapt iedereen. Wat we echter niet moeten vergeten is, dat ook “de achterblijvers’ het niet altijd gemakkelijk hebben. Je hebt dan nog wel je baan maar plotseling een stuk minder collega’s. Het werk moet toch worden gedaan en dat betekent soms “harder lopen”. Het resultaat is nog al eens dat het werk voor gaat en het samenwerken in de vergeethoek terecht komen. Ook het werkplezier kan een forse deuk oplopen. Kortom het gevaar van onbalans in je werk dreigt. 

Binnen organisaties is het belangrijk dat mensen effectief samenwerken. Maar naast het samenwerken is samen zijn misschien nog belangrijker. Je bent immers ruim acht uur per dag in elkaars nabijheid. Als je goed met elkaar overweg kan is dat mooi meegenomen. Dat staat garant voor de beste prestaties van het team. Van belang is dus dat juist in moeilijke tijden we met elkaar weer plezier in ons werk gaan krijgen. Hoe doe je dat?

Er zijn veel programma’s en methodes waarbij samenwerking en het werkplezier bevorderd wordt. Het is belangrijk dat de leidinggevende het voortouw hierin neemt. Het startpunt is de visie van het management. Welke (samenwerkings)cultuur wil je als organisatie? Op welke punten heb je die samenwerking nu al, en welke verbeteringen zijn gewenst? Hoe kunnen we deze cultuurverandering realiseren? Vervolgens kunnen een aantal medewerkers als ‘cultuurdragers’ actief bijdragen aan het beïnvloeden van de cultuur en het terugbrengen van het werkplezier. Deze selecte groep medewerkers neemt het voortouw in de verandering en heeft als taak om collega’s te coachen en spiegelen in het andere gedrag.

Mkbasics.nl heeft diverse programma’s om te komen tot een nieuwe visie, de leidinggevenden te ondersteunen en medewerkers in een actieve stand te krijgen. Ook kan zij onderzoeken uitvoeren naar de tevredenheid en de werkbeleving van medewerkers. Dit als een startpunt voor de verandering.

Wil je meer weten? Neem contact op met je eigen casemanager, mail of bel ons!
Geschreven door: Rik Nijkamp