Houd je medewerkers vitaal, ook tijdens de coronacrisis

Op dit moment werken heel veel Nederlanders vanuit huis, een ingreep noodzakelijk als reactie op het  coronavirus. Om te voorkomen dat we door de maatregelen nóg meer gaan stilzitten en minder bewegen met het risico op fysieke klachten, kan BeLife (zusteronderneming mkbasics.nl) al die hard- en thuiswerkende Nederlanders helpen. Middels online coaching, online workshops en online arbeidsfysiotherapie helpen zij medewerkers bij het creëren van een gezonde (thuis) werkplek, werk en privé in balans te houden en de mentale weerbaarheid te verhogen. Zodat zij nu en in de toekomst met energie en plezier kunnen werken.

Tips voor thuiswerken

 1. Zorg voor een juiste balans tussen inspanning en ontspanning
  Een opgeruimde en rustige werkplek, ook al is iedereen thuis. Het is al een uitdaging op zich om je te concentreren, al helemaal nu al je huisgenoten thuis zijn. Om je uren zo productief mogelijk te maken kun je met elkaar een dagritme afspreken door op tijd op te staan en samen te eten. Afwisseling tussen blokken werken of school en huishoudelijke taken en ontspanning zorgt ervoor dat je effectiever bent en meer voldoening haalt uit de inspanning en ontspanning.
   
 2. Focus op je eigen doelen
  Er komt veel informatie op ons af waardoor we snel worden afgeleid of zelfs ongerust van worden. Natuurlijk is het goed om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, maar stop er ook op tijd mee. Veel nieuws wordt vaak herhaald.Focus houden op eigen dagelijkse doelen en successen helpt in deze onzekere tijd. Dit geldt ook voor gesprekken met anderen: heb het niet alleen over corona maar wissel ook leuke en creatieve dingen uit; hoe je bijvoorbeeld omgaat met deze situatie en wat voor jou werkt.
   
 3. Blijf met elkaar in contact
  In onze moderne tijd hebben we veel communicatiemiddelen beschikbaar. Skype en telefoneren, alle technieken maken het mogelijk om op afstand met elkaar verbonden te blijven. Overleggen worden gewijzigd in een call en beeldbellen vervangt ‘reguliere bezoekjes’. Blijf in contact met elkaar. Om elkaar te steunen, maar ook om gewoon de dagelijkse dingen uit te wisselen en onderling plezier te hebben.

Hulp nodig?


Kunnen jouw medewerkers de komende periode wel wat extra ondersteuning gebruiken om bijvoorbeeld hun werk en privé in balans te houden, focus te houden óf fysieke klachten tegen te gaan? Neem dan contact op via info@belife.nl of ga naar de website. De consultants en adviseurs staan voor je klaar om middels online coaching, online workshops of online arbeidsfysiotherapie in deze unieke situatie zo goed mogelijk te ondersteunen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.