Het marathonseizoen gaat weer van start!

De damesmarathon schaatsploeg mkbasics.nl is er klaar voor! In een volledig andere samenstelling dat wel. Naast het vertrouwde gezicht van topper Iris van der Stelt rijden dit seizoen ook de toppers Lisa van der Geest, Merel Bosma en de Italiaanse Francesca Lollobrigida voor de rode succesformatie. Het team maakt onderdeel uit van Mia, waar ook het team van Steigerplank.com, waar Giulia Lollobrigida en Sharon Hendriks in rijden, onderdeel van uitmaakt. Mia staat voor My Inner Athlete, een community van en voor sportieve vrouwen.

Ook is er een nieuwe coach gevonden en dat is niet zomaar iemand. Jan-Martien van de Wetering wordt coach bij mkbasics.nl. Het team heeft in de Elburger Jan-Martien van de Wetering een ervaren coach gevonden. “Ik ben heel blij om terug in de sport te zijn en zie er naar uit met een team van winnaars te werken.”

Twee jaar geleden stopte Van de Wetering als coach in het marathonschaatsen, maar eigenlijk had hij dat liever niet gedaan. “Ik ben nooit gestopt omdat ik het niet leuk vond, maar omdat het team dat ik coachte ophield te bestaan. De druk van het moeten presteren heb ik gemist. Dit is een team van winnaars, daarom kijk ik erg naar de komende winter uit.” Van de Wetering boekte als coach van Jan Maarten Heideman grote successen. Ook coachte hij al eerder het damesteam van DSB. “De overwinning van Maria Sterk op het Noordlaardermeer staat me nog goed bij. Het was het jaar dat DSB failliet ging, met alle ellende van dien. Deze overwinning was toen een enorme opluchting.”

Mkbasics.nl is voor het achtste jaar sponsor in het marathonschaatsen. De komende jaren heeft de arbodienst zich verbonden aan Mia: "Wij zijn één van de langst zittende sponsoren in het schaatsen en daar zijn we best trots op. Voor ons is schaatsen synoniem aan iedere keer de discipline opbrengen om optimaal aan de start te verschijnen. Dat is een houding die wij binnen bedrijven waar wij actief zijn helpen te realiseren.”

Vanavond (zat. 22 okt.) is de eerste wedstrijd in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Deze wedstrijd is live te volgen het YouTubekanaal van schaatsen.nl. De wedstrijdkalender staat o.a. op http://www.schaatspeloton.nl/uitslagen/ en http://www.schaatsen.nl/kalender/