Een uitdagende manier om je conditie te verbeteren

Steptember is een nieuw initiatief waarmee je op een simpele, uitdagende manier je conditie kunt verbeteren terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op het leven van mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese stond vroeger bekend als spasticiteit. 

Meedoen is makkelijk. Met drie vrienden, collega´s of familieleden schrijf je je in als team. Je krijgt dan van ons een stappenteller thuisgestuurd! Daarmee houden jij en je teamgenoten dagelijks op jullie persoonlijke Steptember webpagina het aantal stappen bij dat jullie die dag hebben gezet. 

Elke stap draagt bij aan een betere conditie en elke stap helpt mensen met cerebrale parese. De uitdaging is om dagelijks minimaal 10.000 stappen te zetten. Meer informatie over Steptember vind je in dit korte filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=2TtUEcws6_I

Steptember begon 2 jaar geleden in Australië. Inmiddels doen er 11 landen mee. Naast Australië en Nederland o.a. ook India, Canada, Amerika en Polen. Aan de kosten kan het 
niet liggen. Meedoen kost slechts 15 euro per deelnemer.

Als arbodienst stimuleren wij een gezonde leefstijl, o.a. door voldoende te bewegen. Door Steptember te ondersteunen steunen we ook nog eens een goed doel! Afgelopen donderdag zijn alle collega’s van mkbasics.nl geïnformeerd over Steptember en vertellen u er graag meer over. 

www.steptember.nl

Geschreven door: Rik Nijkamp