De 3 meest bizarre redenen voor een arbeidsconflict

De 3 meest bizarre redenen voor een arbeidsconflict

Onze mediators spreken dagelijks mensen in een arbeidsconflict. Wanneer naar de oorzaken van het conflict wordt gevraagd krijgen wij soms hele verrassende antwoorden. Vaak gaan er tragische verhalen achter het conflict schuil, maar soms klapperen je oren. Hieronder de 3 meest opvallende.

1. "Mijn werknemer is in Luxemburg gaan wonen en draagt sindsdien geen belasting meer af."
De belastingdienst was hierachter gekomen en was het er niet mee eens. Er lag een naheffing van de belastingdienst bij de werkgever van ruim 2 ton. Dit zorgde (verrassend genoeg) voor spanningen tussen werkgever en werknemer.

2. "Mijn werkgever heeft me na 12 jaar goed functioneren op staande voet ontslagen omdat ik bij de rechtszaak tussen mijn vriend en mijn werkgever aanwezig was."
Dit ontslag op staande voet werd aangevochten door de werkneemster. Voor de zitting hadden advocaten al onderhandeld over een schikking. Zij waren blijven hangen op een eis van € 18.000,- van de werknemer en een bod van € 15.000,- van de werkgever. De rechter stuurde de partijen de gang op om alsnog tot een schikking te komen, maar liet al wel doorschemeren dat zijn uitspraak ongeveer € 30.000,- (!) zou zijn. Op de gang zei de werkgever: "We zaten op € 15.000,- en € 18.000. Zullen we toch € 18.000,- doen?" Gek genoeg ging de werknemer hier toen niet meer mee akkoord. Hierop trok de werkgever het ontslag in en mocht ze de dag daarna weer komen werken. Een week later zaten ze bij de mediator, waar het uitonderhandeld is.

3. "Mijn werknemer heeft een relatie met iemand in de gevangenis."
Toen werkgever hierachter kwam heeft ze werknemer gevraagd een andere baan te gaan zoeken. Werknemer was het hier niet mee eens. Via de bedrijfsarts kwamen zij bij de mediator. Toen werkgever vertelde dat zij als juwelier de afgelopen 40 jaar 100 keer was beroofd, waarvan 10 keer gewelddadig en 3 keer met een pistool op haar hoofd, werd haar verhaal iets duidelijker...

Mediation in praktijk
De praktijk zoals wij deze ervaren is dat de mediator van mkbasics.nl in 60% van de gevallen in goed overleg een einde van de arbeidsovereenkomst bereikt, in 30% een duurzame werkhervatting. "

Voor meer informatie over mediation vraag uw casemanager.
Geschreven door: Rik Nijkamp