Corona sneltesten: Bied je medewerkers een veilige werkomgeving

Deze dienstverlening wordt uitgevoerd door onze moederorganisatie Arbo Unie.

Preventief testen medewerkers zonder klachten

Is het binnen jouw organisatie van belang om mensen op locatie aan het werk te houden? Preventief testen van mensen zonder klachten en zonder bekende blootstelling kan vroegtijdig besmettingen helpen opsporen en uitbraaksituaties voorkomen. Hiermee kunnen werkgevers hun werknemers een veiligere werkomgeving bieden.

Thuiswerken is en blijft de norm. Preventief testen is gericht op werkgevers waarvan werknemers door de aard van hun werkzaamheden geen enkele mogelijkheid hebben om thuis te werken én zich – buiten eigen schuld om – in werksituaties bevinden waar 1,5 meter moeilijk te handhaven is. Onze bedrijfsartsen kunnen meedenken en goed adviseren als er vragen zijn van medewerkers.

Locaties en kosten

We bieden de mogelijkheid om medewerkers preventief te testen op 22 locaties in Nederland. We doen dit met de Abbott antigeen sneltest of met de PCR test, ook testen we regelmatig met de combinatie van beiden. De kosten voor een sneltest zijn € 65,- per test in onze eigen teststraten. We hebben ook een speciaal mobiel testteam beschikbaar. De kosten voor testen op je eigen locatie bedragen € 75,- per test met een minimum afname van 50 testen per keer. 

Testen bij klachten of na bron- en contactonderzoek

Voor het testen van medewerkers die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek is eventueel een vergoeding vanuit de FAST LANE regeling van de overheid mogelijk. Of we je hier ondersteuning in kunnen bieden, hangt af van de aard van de werkzaamheden en de omvang van het aantal te testen medewerkers. We verkennen met jou graag de mogelijkheden. Medewerkers met klachten kunnen zich laten testen via de plaatselijke GGD. 

Bekijk de video's

Meer informatie

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen of heb je vragen? Stuur een e-mail naar: sneltesten@arbounie.nl

We bieden deze dienstverlening aan in samenwerking met onze betrouwbare Partner: Covid Test Nederland.

Kijk voor alle algemene regels en adviezen op de website van de Rijksoverheid.