Alcohol- drugs- of medicijnenmisbruik op de werkvloer

Wellicht heb je soms het vermoeden dat een werknemer kampt met een probleem op het gebied van misbruik van alcohol, drugs of medicijnen. Dan weet je waarschijnlijk ook hoe lastig het is om deze werknemer hierover te benaderen en te helpen naar een oplossing.

Be-Responsible helpt met het voorkomen of verhelpen van de problematiek met alcohol en drugs op de werkvloer. Zij kennen het belang van werkgevers en zijn ervaringsdeskundigen, ze begrijpen gebruikers als geen ander. Dat maakt hen een waardevolle en daadkrachtige gesprekspartner. Ze willen delen wat ze zelf ontvangen hebben: vrijheid van verslaving, kennis van preventie en hersteltrajecten, en een werkgeversoplossing voor problematiek bij medewerkers. 

Wat kenmerkt Be-Responsible?

  • Ze zijn ervaringsdeskundig. Ze hebben gebruik ervaren en overwonnen. Ze weten wat werkt, hoe je valkuilen omzeilt. Als geen ander kunnen ze een gebruiker motiveren om te stoppen.
  • Ze hebben grip op het traject. Ze kennen alle wegen die naar Rome leiden. Zo weten de medewerker en de werkgever precies welk proces ze kunnen verwachten, en welke keuzes er zijn.
  • Ze bieden snelle toegang tot GGZ-zorg. Wachttijden van maanden? Niets daarvan. Dankzij hun persoonlijke contacten kunnen de cliënten al binnen twee of drie weken van start, precies met de juiste zorg.
  • Ze zijn realistisch. De weg gaat niet over rozen. Niet iedereen kan zijn oude leventje weer oppakken, daar zijn ze vanaf de start duidelijk over. Ze schetsen een eerlijk perspectief.

Voor HR en Arboprofessionals organiseert Be-Responsible regelmatig een gratis Masterclass over middelengebruik op de werkvloer. Ze gaan in op het verschil tussen een verslaving en gewoon middelengebruik, hoe een probleem casus in beweging gebracht kan worden, hoe je een preventief ADM-beleid opzet en nog veel meer. De Masterclass is gratis voor HR en Arboprofessionals. Via deze link kun je je inschrijven.

Kijk voor meer informatie op: https://be-responsible.nl/ of neem contact op met je casemanager.