10.000 stappen per dag voor mensen met cerebrale parese

Gemiddeld zet een medewerker 3.000 stappen per dag. Terwijl ieder mens minstens 10.000 stappen zou moeten doen om gezond en fit te blijven. 

Gezond en fit
Tijdens Steptember, dat plaatsvindt van 1 tot 28 september 2016, vormen medewerkers teams van vier personen met als doel om 10.000 stappen per dag te zetten. Elke deelnemer draagt een stappenteller om dit nauwgezet te kunnen monitoren. Ook worden er voedings- en andere gezondheidstips aangereikt, om het totale bewustzijn over hun gezondheid en conditie te stimuleren. Mkbasics.nl stelt hiervoor de kennis van haar specialisten zoals artsen, leefstijladviseurs, fysiotherapeuten en voedingspecialisten beschikbaar.

Doe ook mee!
“Mensen bewegen steeds minder en dat is niet goed voor je gezondheid”, zegt Rik Nijkamp, directeur van mkbasics.nl, de arbodienst voor het Midden- en Kleinbedrijf. Zij stimuleert haar relaties om actief mee te doen met Steptember. Het is een laagdrempelige en leuke manier om bewust met je gezondheid bezig te zijn. “Onze professionals ondersteunen de deelnemers actief met tips en concrete adviezen”, vertelt Rik Nijkamp, “en je steunt ook nog eens een heel goed doel”.

Voor mensen met cerebrale parese
Tijdens Steptember kom je ook in beweging voor anderen. Door mee te doen maak je verschil in de kwaliteit van leven van mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese is een hersenbeschadiging opgelopen voor de geboorte of in het eerste levensjaar en is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. Eén op de vierhonderd baby’s wordt met cerebrale parese geboren.

Schrijf je in op www.steptember.nl

Geschreven door Rik Nijkamp.