10.000 stappen per dag halen is niet zo makkelijk!

Wij zijn inmiddels al een goed eind op weg! In een gesprek welke ik had met Rik Nijkamp komt naar voren dat het halen van 10.000 stappen per dag voor Rik een moeilijke opgave is. Rik is, als directeur van mkbasics.nl, natuurlijk veel onderweg. In de auto wel te verstaan. Daar komt bij dat Rik veel in overleg zit. Rik gaf aan dat hij op een dag zelfs maar net de 3.000 stappen gehaald had! Voor Rik is het nu feitelijk duidelijk dat er op een kantoor dag echt weinig beweging is. Voor een gezonde lifestyle is het dus nodig om je fysieke momenten gedurende de week wel te pakken. Tevens is het goed om je dagelijkse voeding goed in kaart te brengen. Werk, bewegen en voeding zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde en prettige lifestyle. 

Terug naar Steptember. Zelf moet ik er ook hard aan trekken om de 10.000 stappen per dag te halen. Tweemaal per dag met hond wandelen deed ik al. Alleen is het zo dat tweemaal wandelen mij maar krap 5.000 stappen oplevert. Vervolgens moet ik blij zijn als ik op een normale kantoor dag er dan 2.000 stappen bij zet. Dus ik moet van mezelf extra arbeid op het gebied van sport leveren. Daarmee haal ik het soms net wel en soms net niet. Dus ook voor mij is het nu feitelijk duidelijk dat ik niet zomaar even 70.000 per week week zet. Zeker niet! 

Maar dan kom ik, eigenlijk, vanzelf op het volgende punt uit. De reden waarom wij, met zijn allen, aan Steptember meedoen. Vele van ons kunnen zelf bepalen of wel of niet van plan zijn om 10.000 stappen te zetten. Mensen met Cebarale Parese hebben die keuze niet! Met het inzamelen van geld kunnen er voorzieningen getroffen worden voor de mensen en gezinnen die geconfronteerd worden met Cebarale Parese. Het is een fantastisch doel om je beste beentje voor te zetten en het is super leuk om samen met collega’s te doen.
 
Geschreven door: Rini Hoedemakers (casemanager mkbasics.nl)