Training Preventiemedewerker UPGRADE (vernieuwde Arbowet) 2018 - Gesloten

in Regus, Dr. van Deenweg 13, 8025 BP Zwolle

In de vernieuwde Arbowet (ingangsdatum juli 2017) krijgt de Preventiemedewerker een prominentere rol bij het ondersteunen van de werkgever bij de zorg voor gezond en veilig werk voor alle medewerkers.
De ééndaagse training Preventiemedewerker UPGRADE bij Arbo Unie helpt je hierbij!

De wetgever redeneert dat het succes van een preventiemedewerker vooral afhangt van diens persoonlijke kwaliteiten en positie binnen de onderneming. Daarom krijgen de ondernemingsraad (OR) en/of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) instemmingsrecht bij de selectie en benoeming en vaststelling van diens positie in de hiërarchie.

De prominentere rol vraagt om een krachtige persoonlijkheid.
In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers en externe deskundigen zal de preventiemedewerker een “spin in het web” moeten zijn. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid vooral ook om kwaliteiten op het gebied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en strategie.

Arbo Unie biedt al enkele jaren de basistraining Preventiemedewerker aan. Deze UPGRADE gaat verder en wel met het volgende programma:

Programma
Ochtend:
Wat heb je als preventiemedewerker te doen?

  • Opfrissen basiskennis (RI&E methoden & context, incl. dynamische RI&E)
  • Is je RI&E inspectie-proof?
  • Vernieuwde Arbowet & impactanalyse voor jou als preventiemedewerker

Middag:
Hoe ga ik dat als preventiemedewerker doen en met wie?

  • Positionering & strategie van de Preventiemedewerker

Het programma bestaat (vooral) uit interactieve werkvormen waarin de theorie samen met jou wordt vertaald naar je eigen situatie.

Preventiemedewerkers zijn voor onze trainers nu vaak al belangrijke contactpersonen binnen een organisatie. Vanuit die ervaringen komen dan ook zeker praktijkvoorbeelden en denk- en doe-richtingen aan bod.

Voor wie
De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd.

Deelname
De training duurt een dag en wordt gegeven op 5 februari 2018, Regus, Dr. van Deenweg 13, 8025 BP Zwolle.
Tijdstip van de training: 09.00 tot 16.30 uur. 

De bedragen zijn inclusief cursusmateriaal, lunch, certificaat en exclusief BTW. Bij annulering tussen 4 - 2 weken voor aanvang van de training wordt 50% van het cursusbedrag berekend. Na deze periode is bij annulering het volledige cursusbedrag verschuldigd. Natuurlijk kunt u een vervangende deelnemer sturen. Bij onvoldoende aanmeldingen (min. 6) behoudt Arbo Unie het recht om de training te annuleren. 

Belangrijke informatie

Event: Training Preventiemedewerker UPGRADE (vernieuwde Arbowet) 2018
Status: Gesloten
Locatie: Regus, Dr. van Deenweg 13, 8025 BP Zwolle
Datum:
Aanvang: 09:00
Eindtijd: 16:30
Prijs: € 416,50 excl. BTW