Training Preventiemedewerker Upgrade - vernieuwde Arbowet 2017 - Gesloten

in Utrecht

In de vernieuwde Arbowet, die ingaat per juli 2017, krijgt de Preventiemedewerker een prominentere rol bij het ondersteunen van de werkgever bij de zorg voor gezond en veilig werk voor alle medewerkers. De ééndaagse training Preventiemedewerker UPGRADE bij Arbo Unie helpt je hierbij!

Wanneer : 10 mei 2017, 09:00 - 16:30
Waar       : Arbo Unie, Europalaan 40, Utrecht

De wetgever redeneert dat het succes van een preventiemedewerker vooral afhangt van diens persoonlijke kwaliteiten en positie binnen de onderneming. Daarom krijgen de ondernemingsraad (OR) en/of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) instemmingsrecht bij de selectie en benoeming en vaststelling van diens positie in de hiërarchie.

De prominentere rol vraagt om een krachtige persoonlijkheid.

In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers en externe deskundigen zal de preventiemedewerker een “spin in het web” moeten zijn. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid vooral ook om kwaliteiten op het gebied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en planmatigheid.

Arbo Unie biedt al enkele jaren de basistraining Preventiemedewerker aan. Deze UPGRADE gaat verder en wel met het volgende programma:

Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • Wijzigingen in Arbowetgeving: kansen pakken
  • Rollen en positie van de preventiemedewerker
  • Adviesvaardigheden & communicatie
  • Omgaan met weerstanden (oefenen aan de hand van cases)
  • Samenwerken in het speelveld OR, werkgever, externe deskundigheid
  • Netwerk versterken (in- en extern)
  • ​Taken en tijd managen.

​Preventiemedewerkers zijn voor onze trainers nu vaak al belangrijke contactpersonen binnen een organisatie. Vanuit die ervaringen komen dan ook zeker praktijkvoorbeelden en denk- en doerichtingen aan bod.

Voor wie
De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd. 

Belangstelling?
Meld je dan aan door het aanmeldingsformulier rechts op deze pagina  in te vullen en te versturen.

Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training. Voor informatie of vragen over deze training neem je per mail contact op met Kim van Egmond.


De bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil 2017, inclusief cursusmateriaal, lunch, certificaat en exclusief BTW. Bij annulering tussen 4 - 2 wekenvoor aanvang van de training wordt 50% van het cursusbedrag berekend. Na deze periode is bij annulering het volledige cursusbedrag verschuldigd. Natuurlijk kunt u een vervangende deelnemer sturen. Bij onvoldoende aanmeldingen (min. 6) behoudt Arbo Unie het recht om de training te annuleren.
 

Belangrijke informatie

Event: Training Preventiemedewerker Upgrade - vernieuwde Arbowet 2017
Status: Gesloten
Locatie: Utrecht
Datum:
Aanvang: 09:00
Eindtijd: 16:30
Prijs: € 406,50 excl. BTW