Training Preventiemedewerker Upgrade - vernieuwde Arbowet 2017 - Gesloten

in Arbo Unie Kerkenbos 10-37 Nijmegen

In de vernieuwde Arbowet, die ingaat per juli 2017, krijgt de Preventiemedewerker een prominentere rol bij het ondersteunen van de werkgever bij de zorg voor gezond en veilig werk voor alle medewerkers. De ééndaagse training Preventiemedewerker UPGRADE bij Arbo Unie helpt je hierbij! 

De wetgever redeneert dat het succes van een preventiemedewerker vooral afhangt van diens persoonlijke kwaliteiten en positie binnen de onderneming. Daarom krijgen de ondernemingsraad (OR) en/of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) instemmingsrecht bij de selectie en benoeming en vaststelling van diens positie in de hiërarchie.

De prominentere rol vraagt om een krachtige persoonlijkheid.

In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers en externe deskundigen zal de preventiemedewerker een “spin in het web” moeten zijn. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid vooral ook om kwaliteiten op het gebied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en planmatigheid.

Arbo Unie biedt al enkele jaren de basistraining Preventiemedewerker aan. Deze UPGRADE gaat verder en wel met het volgende programma:

Ochtend:
Wat heb je als preventiemedewerker te doen?
- Opfrissen basiskennis (RI&E methoden & context, incl. dynamische RI&E)
- Is je RI&E inspectie-proof?
- Vernieuwde Arbowet & impactanalyse voor jou als preventiemede-werker

Middag:
Hoe ga ik dat als preventiemedewerker doen en met wie?
- Positionering & strategie van de Preventiemedewerker

Het programma bestaat (vooral) uit interactieve werkvormen waarin de theorie samen met jou wordt vertaald naar je eigen situatie.

Voor wie
De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd. 

Belangstelling?
Meld je dan aan door het aanmeldingsformulier rechts op deze pagina  in te vullen en te versturen.

Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training. Voor informatie of vragen over deze training neem je per mail contact op met Kim van Egmond.

Belangrijke informatie

Event: Training Preventiemedewerker Upgrade - vernieuwde Arbowet 2017
Status: Gesloten
Locatie: Arbo Unie Kerkenbos 10-37 Nijmegen
Datum:
Aanvang: 09:00
Eindtijd: 16:30
Prijs: € 406,50