Congres : Gezondernemend naar 2025 (aanmelding is inmiddels gesloten) - Gesloten

in Muntgebouw Utrecht

Mkbasics.nl bestaat 10 jaar! Deze mijlpaal hadden we niet kunnen bereiken zonder het vertrouwen in onze dienstverlening. Wij zijn jou erg dankbaar en daarom nodigen wij je uit dit samen met ons te vieren en de toekomst te verkennen. 

Op 7 december 2017 organiseren wij het event: 

Gezondernemend naar 2025

Een dag vol inspirerende sprekers & workshops

Het belooft een dag te worden vol van nieuwe inzichten, uitdagingen en reflectie. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd. Vanaf 12.00 uur ben je welkom in het Muntgebouw in Utrecht. Het Muntgebouw is gevestigd aan de Leidseweg 90 3531 BG Utrecht. Alle informatie over dit indrukwekkende gebouw is te vinden op www.muntgebouw-utrecht.nl

Wat kun je deze dag verwachten?

Keynote speakers Willem van Rhenen en Walter Breukers.

Willem van Rhenen - Van gestresste naar productieve medewerkers 
Willem promoveerde in 2008 op het onderwerp ‘van stress naar bevlogenheid’. Momenteel houdt hij zich bezig met het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met als doel ze bevlogen te houden of te krijgen. Daarmee verbetert de duurzame inzetbaarheid, wat leidt tot meer individuele productiviteit. Dit heeft positieve invloed op de concurrentiepositie van jouw bedrijf. Willem zal met jou zijn gedachten delen en laat je achter met stof tot nadenken.

Walter Breukers - De maakbare mens
Toekomstverkenner op zoek naar de ‘maakbare mens’. Wat staat er te gebeuren en wat gaat dat voor uw bedrijf betekenen? Walter Breukers bekijkt de robotica, ziekte en gezondheid, de bionische mens, het eeuwige leven, kunstmatige intelligentie en meer. Daarbij gebruikt hij perspectieven uit de wetenschap, geschiedenis en filosofie. Zo verbreedt Walter het denkkader en verwondert hij het publiek met een verfrissende regenboog aan nieuwe kennis en inzichten.

Na deze sprekers bieden wij jou de keuze uit verschillende workshops op het gebied van gezondheid en werk, namelijk:

Workshop 1
Werken is topsport 
Toolbox van mentale kracht. Aan de hand van voorbeelden uit de topsport wordt de relatie tussen werken en topsport weergegeven. Ervaren wordt dat aspecten als motivatie, concentratie, zelfvertrouwen, teamontwikkeling en energie noodzakelijk zijn om te presteren. Hoe bereik je dat en wat is daarvoor nodig?

Workshop 2
Zakelijk flirten
Met zakelijk flirten stel je de ander op een speelse manier centraal in een gesprek, zodat je optimale verbinding krijgt. Relatie is de basis van iedere succesvolle samenwerking. Hoe je een goede relatie aangaat leer je tijdens deze workshop. Je leert wat jouw charme is en hoe je op een ongedwongen manier positiviteit en enthousiasme kan uitstralen. 

Workshop 3
Jongleren
Herkenbaar: werkplezier wordt beïnvloed door stress. We ervaren druk om te presteren en de juiste keuzes te maken. Maar er komt zoveel op ons af. Hoe houden we alle ballen in de lucht? Jongleren draait hoofdzakelijk om loslaten. Laat je op de juiste wijze en op het juiste moment los, dan gaat het vangen vanzelf. Dan pas kun je echt succes boeken. Een prachtige metafoor dus voor het omgaan met veranderingen. 

Workshop 4
Doe-het-zelf-lichaamsonderhoud op je werk
Het is een uitdaging om je lichaam gezond en je humeur aantrekkelijk te houden als je een groot deel van de dag zittend doorbrengt en te maken hebt met hoge werkdruk en een overdaad aan prikkels. In deze workshops richten we ons op bewegingen/oefeningen die je gewoon  op de werkvloer kunt doen gericht op ontspanning (anti-stress) en concentratie (focus).

Workshop 5
Lachen
Lachen werkt ontspannend en geeft heel veel energie. Samen lachen werkt mee aan de teamspirit, neemt stress weg en zorgt voor vrolijke energie. Tijdens deze workshop wordt de verbinding naar vitaliteit gelegd. Ook is er ruimte voor onderwerpen als klanttevredenheid en geluk. Hoe kun je lachen inzetten voor jezelf of anderen.

Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit de eerste workshopronde (14:50 - 15:50) en een keuze uit de tweede workshopronde (16:00 - 17:00)

De agenda voor 7 december ziet er als volgt uit :
12:00 - 12:45  Ontvangst gasten
12:45 - 12:50  Opening door Rik Nijkamp
12:50 - 13:35  "Bevlogen en productieve werknemers" door Willem van Rhenen
13:35 - 14:20  "De maakbare mens" door Walter Breukers
14:20 - 14:25  Uitleg workshops
14:25 - 14:50  Break
14:50 - 15:50  1e workshopronde
15:50 - 16:00  Wisseling 
16:00 - 17:00  2e workshopronde
17:00 - 17:45  Borrel

We zien ernaar uit je te begroeten op 7 december.
Met gezonde groet, ook namens alle medewerkers van mkbasics.nl

Rik Nijkamp (directeur mkbasics.nl)

Belangrijke informatie

Event: Congres : Gezondernemend naar 2025 (aanmelding is inmiddels gesloten)
Status: Gesloten
Locatie: Muntgebouw Utrecht
Datum:
Aanvang: 12:00
Eindtijd: 17:45
Prijs: Gratis